fbpx

Uitstelgedrag aanpakken: herkenbaar? (1/3)

Blog 1: Uitstelgedrag aanpakken: herkenbaar?
De komende serie blogposts is gebaseerd op een blog van vorig jaar op Lifehack.org waar iemand vertelt over het ‘opofferen’ van uitstelgedrag tijdens een vastenperiode.
Vandaag (Goede vrijdag) is de 40 dagen tijd voor Pasen bijna ten einde. Ik heb de afgelopen weken uitstelgedrag aangepakt en ben tot nieuwe inzichten gekomen. Ik heb het experiment ook eens gewaagd zou je kunnen zeggen. In deze serie ga ik in op het aanpakken van uitstelgedrag met een praktische methode. Eerst behandel ik een theoretische benadering, maar wel met praktische toepassingen en oefeningen.

uitstelgedrag

Uitstelgedrag aanpakken

Uitstelgedrag: herkenbaar?
Misschien herken je het wel: je bent een expert geworden in het uit de weg gaan van werken aan dat ene hele belangrijke.
Die taak die toch echt moet gebeuren, maar je doet het gewoon niet. Je vult gewoon je hele dag met werk, maar je doet juist dat ene niet. Je schuift het steeds maar vooruit.

Uitstelgedrag aanpakken
Tijd om mijn uitstelgedrag nu eens goed aan te pakken, dacht ik. Het voor me uit schuiven ben ik echt zat. Ik heb een enorme takenlijst, die moeizaam kleiner wordt. Het is ronduit irritant. Het frustreert. Het kost zelfs energie!

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een declaratie moet doen, een factuur moet versturen, dat ene lastige telefoontje moet plegen, die afspraak nu toch echt maar eens moet maken, een administratief klusje moet doen of gaan zitten voor het uitwerken van dat goede idee waarmee je al zo lang rondloopt!

In mijn volgende blogpost ga ik in op achtergronden bij uitstelgedrag aanpakken en deel ik enkele nieuwe inzichten. Informeer naar de mogelijkheden om jouw uitstelgedrag aan te pakken!

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.