fbpx

Direct Werken Zonder Studie? 7 Tips Die Je MOET Weten

Werken, loopbaan, carrière, loopbaankeuze, loopbaanontwikkeling – persoonlijke ontwikkeling – professionele ontwikkeling: kun jij het nog allemaal op een rijtje krijgen?

De een werkt met veel plezier en passie, terwijl de ander het als noodzakelijk kwaad ziet. Zo van “er moet toch brood op de plank?”

Hoe jij tegen werk aankijkt, is heel afhankelijk van de omgeving waarin je opgegroeid bent: hoe werd er over werk gesproken? Was het positief of juist negatief?

En hoe er tegen 'studeren' aan wordt gekeken, kan ook van invloed zijn op jouw keuze wel of niet te gaan studeren. 

Maar is studeren wel voor iedereen weggelegd en is het echt noodzakelijk? Zijn er ook andere wegen te bewandelen? Het antwoord kan per persoon heel verschillend zijn.

Studeren: dat doet toch iedereen?

In dit artikel 7 tips om aan het werk te gaan zonder studie.

Enne....dat je niet kiest voor studeren, zegt niets over ambitie en je leergierigheid hoor!

Don't worry: er zijn talloze organisaties die zitten te wachten op jongeren die graag direct willen werken.

Upskillen en reskillen, noemen ze dat in het bedrijfsleven: talent binnenhalen en laten leren op de werkvloer.

Jongeren van nu willen het liefst binnen twee jaar stappen zetten en zoeken een steile leercurve.
Lees verder >>

Van MBO Naar HBO? 10 Tips Die Elke Student MOET Weten

Waar een wil is, is een weg: nou, ik kan je verzekeren dat er in Nederland heel veel instanties willen dat jij door gaat studeren na MBO.
Er is zelfs een heus convenant ondertekend door de MBO raad en Vereniging Hogescholen om studenten die door willen stromen van MBO naar HBO via extra inspanning een eerlijke kans te geven.

Dus: heb jij de ambitie om een HBO opleiding af te ronden? Dan ligt er nagenoeg niets in de weg. Je zou kunnen zeggen: de Nederlandse overheid stimuleert het zelfs.

En: de arbeidsmarkt vraagt erom. Dit heeft te maken met de 21ste Century skills: flexibiliteit, ondernemend gedrag, goede skills op het digitale vlak en oplossingsgericht denken vraagt meestal oefening en kost tijd. Dat kun je goed leren op een HBO opleiding, omdat je daar zo’n 1000 uur per jaar aan de slag kunt met deze skills.

En het grote voordeel dat je al een MBO opleiding hebt gedaan, gericht op een specifieke interesse, beroep of richting, helpt jou daarbij.

Van MBO naar HBO?
Dit heb je sowieso nodig

Wat je (minimaal) nodig hebt om op HBO niveau te kunnen studeren, is:

- interesse in de studie en de beroepen die je na de HBO studie kunt gaan doen

- motivatie om te studeren (minimaal 4 jaar)

- kunnen samenwerken

- zelfstandig kunnen werken

- veel lesstof en kennis kunnen verwerken

- goed kunnen omgaan met digitale/online toepassingen

Lees verder >>

Uw Kind Gaat Studeren? 15 Tips Om Te Helpen Bij De Studiekeuze

Voor u als ouder / verzorger komt er veel op u af, als uw kind wil gaan studeren.

Hoe ziet het hoger onderwijs in Nederland eruit? Welke mogelijkheden zijn er? Studiekeuze: hoe werkt dat? Wat past bij mijn kind en wat is mijn rol in de studiekeuze van mijn kind?

Misschien wilt u wel graag invloed kunnen uitoefenen in deze fase van uw kind. Want misschien vindt u uw zoon of dochter nog wel erg jong om de deur al uit te gaan. Of moet er naar uw mening nog heel wat gebeuren voordat hij/zij zelfstandig genoeg is om echt het ouderlijk huis te verlaten?

Ik heb voor u als ouder een artikel geschreven waarin ik uitleg hoe studiekeuze werkt en 15 tips om u te ondersteunen bij uw belangrijke rol die u speelt bij de studiekeuze van uw kind.

Omdat ik zelf 2 studerende kinderen heb, weet ik wat er op u afkomt.

Lees verder >>

Tussenjaar Doen? Wat Het Is En Hoe Het Werkt + 19 Tips

In Scandinavië is het echt hot: al jarenlang nemen jongeren 1 of meerdere tussenjaren voordat ze echt gaan studeren en/of werken.
Ook in de USA wordt er veel gekozen voor een gapyear, in binnen- of buitenland: in Nederland nemen gemiddeld 12.000 jongeren het er een jaartje van.

Maar waarom zou je nou zo’n tussenjaar kiezen? Ik geef je eerst enkele redenen die ik in de praktijk tegenkom en daar bovenop 19 tips om er een succes van te maken. Ik sluit af met een onderbouwde reden om een tussenjaar te nemen: Het bewust nemen van een tussenjaar levert namelijk positieve studieresultaten op!

Lees verder >>

Wat Kan Ik Doen Met Mijn Profiel? Stappenplan Om De Juiste Studie Te Kiezen

In dit artikel kijken we naar aansluiting van jouw profiel op een studie in het hoger onderwijs. Doorloop dit stappenplan en zorg altijd voor een plan B. Al was het maar om rust te krijgen in het lastige proces van studiekeuze.

Wat kun je nog meer betrekken bij je profiel om tot een studiekeuze te komen? Hoe maak je een plan B, of kies je een alternatieve route?

Lees snel verder om meer te weten te komen over deze ontdekkingstocht!

Lees verder >>
1 2 3 25