fbpx

Uw Kind Gaat Studeren? 15 Tips Om Te Helpen Bij De Studiekeuze

Voor u als ouder / verzorger komt er veel op u af, als uw kind wil gaan studeren.

Hoe ziet het hoger onderwijs in Nederland eruit? Welke mogelijkheden zijn er? Studiekeuze: hoe werkt dat? Wat past bij mijn kind en wat is mijn rol in de studiekeuze van mijn kind?

Misschien wilt u wel graag invloed kunnen uitoefenen in deze fase van uw kind. Want misschien vindt u uw zoon of dochter nog wel erg jong om de deur al uit te gaan. Of moet er naar uw mening nog heel wat gebeuren voordat hij/zij zelfstandig genoeg is om echt het ouderlijk huis los te laten?

Ik heb voor u als ouder een artikel geschreven waarin ik uitleg hoe studiekeuze werkt en 15 tips om u te ondersteunen bij uw belangrijke rol die u speelt bij de studiekeuze van uw kind.

Ook heb ik iemand geïnterviewd die heel veel weet over studiekeuze, ouders en hun kinderen: de (video)podcast van het interview met Hermien Miltenburg, oudervoorlichter van Wageningen University verschijnt in september.

Uw kind gaat studeren
Lees verder >>

Tussenjaar Doen? Wat Het Is En Hoe Het Werkt + 19 Tips

In Scandinavië is het echt hot: al jarenlang nemen jongeren 1 of meerdere tussenjaren voordat ze echt gaan studeren en/of werken.
Ook in de USA wordt er veel gekozen voor een gapyear, in binnen- of buitenland: in Nederland nemen gemiddeld 12.000 jongeren het er een jaartje van.

Maar waarom zou je nou zo’n tussenjaar kiezen? Ik geef je eerst enkele redenen die ik in de praktijk tegenkom en daar bovenop 19 tips om er een succes van te maken. Ik sluit af met een onderbouwde reden om een tussenjaar te nemen: Het bewust nemen van een tussenjaar levert namelijk positieve studieresultaten op!

Jasmijn blogt over haar reis naar IJsland tijdens haar halve tussenjaar
Lees verder >>

Wat Kan Ik Doen Met Mijn Profiel? Stappenplan Om De Juiste Studie Te Kiezen

In dit artikel kijken we naar aansluiting van jouw profiel op een studie in het hoger onderwijs. Doorloop dit stappenplan en zorg altijd voor een plan B. Al was het maar om rust te krijgen in het lastige proces van studiekeuze.

Wat kun je nog meer betrekken bij je profiel om tot een studiekeuze te komen? Hoe maak je een plan B, of kies je een alternatieve route?

Lees snel verder om meer te weten te komen over deze ontdekkingstocht!

Wat kan ik met mijn profiel?
Lees verder >>

Studie Kiezen? 33 Vragen Om Na Mbo 4, Havo Of Vwo Verder Te Studeren

Kiezen in deze tijd is niet makkelijk, sterker nog: het is een rotklus!
Je moet aan de slag met je toekomst, terwijl je daar helemaal geen zin in hebt.
 
Ik merk, zeker toen ik als docent in het hoger onderwijs werkte, dat er veel studenten helemaal niet weten wat ze willen gaan doen met de opleiding die ze gekozen hebben. (daarom vallen er in het eerste jaar heel veel af, wel 1 op de 3!)

Oké, maar hoe gaan we dan die studiekeuze aanpakken?

Ik heb vragen bedacht die je gegarandeerd aan het denken zetten.

Let's get started!

Studiekeuze - jezelf en onderling elkaar vragen stellen
Lees verder >>

7 Domme Fouten Door Slimme Studenten Bij Hun Studiekeuze

Studiekeuze moeilijk? Welnee, dat doe je even….

Daar gaan we al….wist je dat slechts 49,6% van de hbo studenten een diploma haalt binnen 5 jaar?

67,4% na acht jaar….Daarbij komt nog, dat 1 op de 3 studenten wisselt van studie of uitvalt in het eerste jaar.

Ik heb het zelf met eigen ogen gezien toen ik werkzaam was in het hoger onderwijs: sommige klassen halveerden in het eerste jaar!

Ik heb inmiddels meer dan 10.000 uur achter de rug in coaching en onderwijs om jongeren te begeleiden voor, tijdens en na het studeren. Deze wereld ken ik dus op m’n duimpje.

Bovendien 150+ expert artikelen en lessen geschreven. Laten we direct beginnen met de meest gemaakte domme fouten die slimme studenten maken bij hun studiekeuze...

Liever direct gratis persoonlijk online studiekeuze advies? Klik hier.

Lees verder >>
1 2 3 23