fbpx

Email is niet op z’n weg terug, maar ontwikkelt zich!

EmailHet einde van email?
Vlak voor de sterke ontwikkeling van de sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en LinkedIn, werd er door ‘kenners’ geroepen dat email zo ongeveer geheel zou verdwijnen. Nou, mooi niet, leert de dagelijkse praktijk. Maar het ontwikkelt zich wel. Een blik op deze ontwikkeling, gebaseerd op een artikel van Fast Company.

Werken met groepen
Velen van ons nemen niet de moeite om groepen aan te maken in ons emailprogramma. Meestal wordt er een mail opgezocht die de laatste keer is ontvangen van de groep die je wilt mailen en vervolgens klikken we op ‘antwoord allen’ en hupsakee, daar gaat weer een email naar een x-aantal personen. (of dit verstandig is, daarover meer in een volgende blogpost op lifeisajourney.nl)

Nieuwe ontwikkelingen
Momenteel zijn er bedrijven die kijken of je door middel van software handiger om kunt gaan met email. Bijvoorbeeld door labels aan bepaalde zenders of onderwerpen mee te geven, krijg je bepaalde email die voor jou belangrijk is te zien in je inbox. Het restant blijft ergens online staan en kun je ‘skimmen’ – zeg maar: scannend doorheen gaan.
Ook bestaat de mogelijkheid dat je in de CC een emailadres van dienstverlenende software zet, dat voor jou je groepen onder een bepaalde naam automatisch registreert. De volgende keer hoef je alleen naar dat betreffende emailadres te sturen en je groep krijgt jouw email.

Dus: het wordt hier en daar wellicht gemakkelijker gemaakt, waardoor email stevig blijft concurreren met de sociale netwerken. Grip op je mailbox blijft dus belangrijk, of moet ik zeggen: wordt nog belangrijker? GTD (Getting Things Done) helpt mij dagelijks waardoor ik grip heb op mijn mailboxen! Hoe is dat bij jou?

Photo: RambergMediaImages

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.