fbpx

Helweek dag 2 – van brak naar helder

 

Van maandag 3 november t/m zondag 7 november deed ik de Helweek van Erik Bertrand Larssen. Hier lees je mijn belevenissen. Omdat ik zelf coach ben, daag ik mezelf regelmatig uit op gebieden in mijn leven. Ik wil namelijk mijn vakgebied doorleven en echt zijn. Ik wil weten waarover ik praat met mijn klanten en collega’s.

‘Modus en focus’ is het thema voor vandaag.
Wat is mijn optimale modus? Zou dit het antwoord (al) geven op mijn grootste vraag van deze week: “Wanneer ben ik op mijn best?”
Het wordt dus sowieso weer een interesting day!

Wow, pittig dagje.
Het is nu 16.43 uur, even verslagje doen. Pijn in m’n hoofd.
Vanochtend overleg – heb geprobeerd mijn focus en modus in de gaten te houden. Viel niet mee. De vermoeidheid won het af en toe. Op zich kon ik er om 5.00 uur best goed uit, maar ik had heel onrustig geslapen. Eerst werd ik om 0:44 uur wakker en had het idee dat ik nog niet had geslapen. Vervolgens heb ik zo ongeveer elk uur gezien. Apart.
Het hardlopen ging best goed. Ik heb het verdeeld in stukjes – totaal zo’n 4 km, maar een totale training van een uurtje. Vooral het rekken e.d. is prima – voelt goed.
Ook nog wat extra grondoefeningen gedaan en het ontbijtje voor mijn gezin werd American Pancakes. Heerlijk om de verrassing te zien bij mijn gezin. Ze vroegen zich al af: duurt dit maar een week?Ontbijtboel Helweek dag 2 lifeisajourney

De modus en focus:
Ik heb aantekeningen gemaakt, om wat dingen vast te leggen. Vooral gevoelens.
Want mijn doel is om te bepalen: wanneer ben ik op mijn best?
Het typische was dat de ochtend heel zwaar was (moe), maar de middag verliep veel beter. Ook wat meer gelachen en dat lukte niet in de ochtend. Ik heb vandaag op 3 locaties gewerkt. Juist de fietstocht tussendoor van Middelburg naar Veere heeft me geholpen. Ik voelde me eerst brak, maar dat verdween volledig. Geen zin. Tegenzin. Weerzin. Toch gedaan: er dwars doorheen (ook een tip van Erik Bertrand Larssen in Helweek  – en dat werkt! Dit wordt vast een nieuwe gewoonte…Ontbijt Helweek dag 2 lifeisajourney

Heel goed om deze verandering eens heel bewust mee te maken. Mijn optimale modus had ik vanochtend vroeg, zo lijkt het: ik was dienend bezig (pannenkoeken bakken voor mijn gezin) en ik had de tijd!
Ook het vroege opstaan bevalt, zeker omdat het zoveel tijd schept in je agenda.

Het lukte redelijk om de voorgenomen rollen voor de overleggen die ik had, te vervullen. (Erik Bertrand Larssen, Helweek: “Wie wil je zijn in welke rol? Als je op voorhand hebt beslist in welke modus je wilt zijn en wat je focus zal zijn, verhoog je de kans op slagen”) Maar mijn bijdrage was niet heel bijzonder, vond ik zelf. En dat zegt weer iets over mijn innerlijke dialoog, maar dat staat voor zaterdag op.

Strategisch, tactisch, enthousiast, luisterend, adviserend, filosoferend, warm, koud, moe…allerlei modi waarin ik me beweeg gedurende een dag.

Nu: 17.01 uur: modus werk uit, modus: vader en partner aan!

’s Avonds: een klusje doen en op mijn laptop aan de slag, ik moet nog wat privé mail beantwoorden…10.00 uur weer naar bed. Slapen? Dus niet…dit had ik echt anders verwacht. Ik doe zoveel en ik slaap vrij weinig – dan moet ik nu toch gigantisch moe zijn?

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.