fbpx

Helweek met hemelse beloften

Een inspirerend boek: ‘Helweek’, van Erik Bertrand Larssen. Ik heb ‘m bijna uit, om vervolgens met pen en papier zo’n helweek voor mezelf te ontwerpen..…”what the hack bezielt me”?

Onvergetelijk
Gewoon, omdat het bij mijn leerstijl past: experimenteren. Maar ook klinkt er zoveel doorheen, dat ik eigenlijk niet kan wachten tot ik zo’n Helweek kan gaan volbrengen. Ja: volbrengen, als je de verhalen mag geloven (www.helweek.nl) is het zeer zwaar. Niet voor niets zegt de schrijver (en marketing van de uitgever) dat het een week in je leven is die je nooit zult vergeten. Als je zo’n 4000 weken hebt geleefd, zul je je deze week herinneren…..

Een helweek belooft de hemel hier op aarde?
De ironie is, dat ik christen ben: moet ik dan niet eerder voor een hemelse week gaan? Op zich is dat het overwegen waard, hoewel ik nog geen idee heb hoe zo’n week er uit zou moeten zien. Een weekje het klooster in komt waarschijnlijk het dichtst bij. Maar ik moet zeggen dat juist het meemaken van een helweek, de hemel belooft! Althans, de beloften zijn veelbetekenend:
je wordt een dankbaarder mens
je gaat de kleine dingen in het leven meer waarderen
je wordt resultaatgerichter
je wordt effectiever en efficiënter
je bent er meer voor je medemens (je wordt authentieker)

 

Helweek Erik Bertrand Larssen 7 dagen die je leven veranderen

Helweek Erik Bertrand Larssen 7 dagen die je leven veranderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn de regels waar je je tijdens een helweek aan moet houden:

Nachtrust:

 • Elke dag om 5 uur eruit! En om 22.00 uur erin.
 • Neem weloverwogen, kwalitatieve rust

Voeding:

 • Een hele week gezond eten, geen snoep, koek of alcohol o.i.d.

Wat doe je?

 • Dagelijks minimaal een uur sporten. (bijv. 10 km hardlopen in de ochtend….je hebt dan toch tijd :)
 • Start maandagochtend om 5.00 uur en stop zondagavond om 22.00 uur
 • Werk de hele week extreem hard, laat alle privéaangelegenheden wachten tot de avond
 • Besteed extra aandacht aan kleding en uiterlijk
 • Wees daadkrachtig en proactief
 • Hou je aan je zelf ontworpen plan
 • Wees je steeds bewust van wat je voelt, wat je doet/waar je mee bezig bent (modus en focus)
 • Wees positief en oplossingsgericht
 • Geen uitstelgedrag
 • Geen tv en social media
 • Geen geklaag
 • Beperk gesprekken met collega’s tot een minimum

Waarom doe ik mee?
Ik heb als christen op zich niks met de hel, maar ik weet dat je door weerstand op te zoeken sneller kunt groeien: “Get out of your comfortzone!”
Elke dag van de week heeft een thema. Focus en modus, timemanagement, het stilstaan bij je vaste gewoontes, jouw innerlijke dialoog, rust en herstel. Gewoon heel veel persoonlijke ontwikkeling in 1 week. Een soort boost voor je persoonlijke leven.

Waar komt Helweek vandaan?
Helweek, is een militaire term die bij mariniers en speciale eenheden bekend staan als de ontgroeningsweek van aspiranten. Erik Bertrand Larssen is coach en wil mensen bewegen hun eigen helweek te beleven. In Noorwegen is het de hype van 2014.

Wordt vervolgd….als ik zover ben, meld ik me weer. Meer over de helweek van Erik Bertrand Larssen via Twitter.

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.