fbpx

Snel afgeleid zijn is niet erg (1 van 3)

Wow, wat een nieuwe inzichten en mooi beeld heb ik gekregen van een schrijver! Gisteren zag ik het programma PAVLOV bij de NTR op Nederland 3. Ontzettend inspirerend!

Peter Buwalda, schrijver van de roman Bonita Avenue, neemt deel aan allerlei onderzoeken om te kijken naar:

  • Hoe snel hij afgeleid wordt – heeft hij veel focus om te schrijven?
  • Hoe creatief hij is en wat voor creativiteit dat dan is en factoren die zijn creativiteit bevorderen.
  • Hoe het staat met zijn uithoudingsvermogen, op grote hoogte in een (simulatie)vliegtuig.
  • En hij gaat in gesprek met een andere schrijver Thomas Rosenboom, die net zoals hijzelf lang doet over het schrijven van boeken.
  • De vraag is ook: kent hij zijn eigen grenzen, of is hij te gedreven?

Snel afgeleid zijn is niet erg
Hij wordt snel afgeleid en dat weet hij ook van zichzelf. Hij heeft er veel moeite mee om focus te houden in het dagelijkse leven. Telefoon, mail, Facebook en andere zaken (hij noemt het: de buitenwereld dringt zich op) zijn dagelijkse afleiders voor hem.
Daarentegen is hij zeer creatief. En die afleiding is daarom niet zo gek: een creatief persoon gebruikt allerlei prikkels, informatie, gedachten om te komen tot wat hij of zij goed kan: in dit geval het schrijven van een bestseller!

Dus: snel afgeleid zijn is niet erg. Blijkbaar zit je niet voor niets zo in elkaar. Weet alleen hoe je er mee om moet gaan! In de volgende post meer daarover.

  1. Voor de uitzending van PAVLOV met Peter Buwalda, schrijver van de roma Bonita Avenue bij de NTR op Nederland 3: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1301117
  2. Thomas Rosenboom, schrijver van De rode loper, een tragikomische roman: (http://www.thomasrosenboom.nl)
Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.