fbpx

Vrijheid

5 mei 2012. Na de stilte volgt (het vieren van) onze vrijheid. Die volgorde vind ik zo mooi. Na het stilstaan bij wat er is geweest, terugkijken, mag je ook vooruitkijken: naar de toekomst met een hoopvolle blik! Niet dat we daarmee al het andere maar moeten vergeten, maar juist vanuit de wetenschap dat je stil bent geweest en stil hebt gestaan bij dat belangrijke kijk je naar de toekomst.

Vrijheid vieren 2012 - bevrijding - keuzevrijheidJezelf kennen
Dit typeert ook een loopbaankeuze of andere levenskeuze. Vanuit de rust vertrekken naar de toekomst. Het geeft ruimte en daarmee vreugde en een goed gevoel. Je wordt er ook zelfverzekerder van, omdat je weer een stukje hebt leren kennen van jezelf. En jezelf kennen is de kern van een loopbaantraject, voor sollicitatiegesprekken en levenskeuzes.

Bevrijding
Want je hoeft niet meer te twijfelen over die keuze, want je hebt er bij stilgestaan. Je weet dat omstandigheden kunnen veranderen, maar diep van binnen weet jij welke richting je op gaat. En dat is veel belangrijker (lees: pro-actief) dan wat er in je omgeving gebeurt of verandert!

Alle reden om dat te vieren!

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.