fbpx

Waarom zijn netwerken zo belangrijk om een (nieuwe) baan te vinden?

Waarom zijn netwerken zo belangrijk om een (nieuwe) baan te vinden?

Een nieuwe baan vinden: je kijkt op internet, abonneert je op een vacaturesite en de mogelijkheden stromen zomaar je mailbox binnen. Hoe handig is dat?

Te handig en te gemakkelijk, vind ik. Want: 80% van de werkzoekenden doet exact hetzelfde en reageert met brief en CV op dergelijke vacatures. Maar wil je echt effectief zijn, pak het dan anders aan!

Een mooi voorbeeld:
Onlangs sprak ik een fysiotherapeute, die net begonnen was in haar nieuwe baan. Net van school, weinig – geen ervaring. Toch aangenomen.
Het is niet zozeer de vraag ‘wat’ een belangrijke rol speelde, maar ‘wie’: haar opa notabene!

netwerken cartoon

netwerken cartoon

Al jaren komt haar opa bij een praktijk voor fysiotherapie. En elke keer vertelt hij tijdens het consult over zijn kleindochter die ook voor fysio leert. En of ze misschien nog een baantje hebben. En jawel hoor: de aanhouder wint!? Onlangs was hij er weer voor zijn jaarlijkse consulten en had er net iemand te kennen gegeven naar een andere praktijk te gaan. Het ging snel vanaf dat moment: ze kon eens komen praten. En ze werd goed bevonden en kon meteen beginnen.

Handig voor de fysiopraktijk, want die hadden geen werving & selectie kosten.

Zorg dus dat je dicht bij het vuur de juiste contacten hebt die aan jou denken als ze iets horen of zien….succes met netwerken! En vergeet (vooral) je eigen familie niet, want die komen nog eens ergens….

Daarom zijn netwerken zo belangrijk om een (nieuwe) baan te vinden!

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.