fbpx

Workshops dertigersdilemma

Life is a journey – over het dertigersdilemma

Keuzestress, nadenken over gezin, relatie, werk, wonen, de toekomst – het valt niet altijd mee om in 2011 op te groeien. Je bent ergens tussen de 19 en 36 jaar en er komt zo allemachtig veel op je af, dat je het af en toe niet meer weet. Er lijkt continue een stemmetje in je hoofd dat je opmerkzaam maakt op ‘dat ene dat nog moet gebeuren’ of ‘dat andere dat nog op je staat te wachten’.
Het voelt als ‘niet lekker in je vel zitten’, want er moet zoveel. En het moet goed en wel nu!

Keuzes maken, focus aanbrengen in je leven: belangrijk, maar niet altijd eenvoudig.
Wellicht dat deze workshop Life is a journey – over het dertigersdilemma jou kan helpen.

Soms helpt het om een goed beeld van jezelf te krijgen, om te weten waar je sterke kanten liggen en je valkuilen. Om een stuk herkenning te zien bij de ander, om te erkennen dat niet alles mogelijk en maakbaar is.

Zelf heb ik me rond mijn dertigste geconfronteerd geweten met de vraag: ‘Is dit nou alles?’ En, zo blijkt uit de praktijk, velen met mij stellen die vraag vroeg of laat.
Maar ook gedachten als:
De lat hoog leggen voor jezelf?
Twijfel?
Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?

Life is a journey workshop dertigersdilemma
Herken je jezelf in bovenstaande? Neem deel aan de workshop Life is a journey – over het dertigersdilemma.

De workshop van 3 dagdelen wordt gehouden in Vlissingen. Laat de Zeeuwse kust je inspiratie zijn voor jouw journey!

Wat is het dertigersdilemma?
De
dertigersdip, ook wel quarterlifecrisis, dertigersdilemma of dertigerscrisis, is een opkomend psycho-sociaal fenomeen dat veel overeenkomsten heeft met een identiteitscrisis. Jonge, meestal hoogopgeleide mensen van eind twintig en in de dertig, worden geconfronteerd met het ‘is dit alles?’-gevoel met betrekking tot het werkzame en persoonlijke leven. Vragen als: “Is dit de juiste baan, de juiste partner en wil ik kinderen?” worden vaak gesteld. Door kritisch naar zichzelf te kijken en deze confronterende vragen voor zichzelf te beantwoorden kan iemand ook weer uit deze dip opklimmen. Ook kunnen een personal coach, loopbaanbegeleider of psycholoog uitkomst bieden.
Bron: Wikipedia

Wim Slabbekoorn
 

Ik help je staande te blijven in een steeds veranderende omgeving. Ik help je te ontdekken wie je bent en wat je goed kunt. Waar je voor wilt staan in dit leven en waar je voor wilt gaan. Zo maak jij voortaan betere keuzes.