fbpx

Succes Verhalen

Lees hieronder enkele reviews en testimonials van studiekiezers die een traject volgden bij Life is a journey.
Van gesprekken tot een tussenjaar programma: er zijn vele mogelijkheden om tot een studie- en loopbaankeuze te komen.

Ik heb meer inzicht gekregen in mijn talenten en eigenschappen, waardoor een studiekeuze maken een stuk makkelijker wordt. De persoonlijke begeleiding van Wim is heel fijn en op maat: je gaat echt samen op reis om tot iets moois te komen.

Christiaan

Christiaan studiekeuze

Christiaan stopte met de studie Moleculaire Levenswetenschappen in Wageningen omdat de inhoud niet aansloot bij de verwachting die hij er van had gekregen op de open dag en meeloopdag. Nu is hij op zoek naar een vervolg.

In 2015 ben ik na twee maanden studeren gestopt met de studie Moleculaire Levenswetenschappen in Wageningen. 

Ik ontdekte dat de inhoud van de studie niet aansloot bij de verwachting die ik ervan had gekregen bij de open dag en meeloopdag.

In de jaren daarna had ik verschillende baantjes en momenteel werk ik in een magazijn. In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende studies onderzocht en tegen elkaar afgewogen omdat ik toch nog wel graag iets wilde studeren, maar ik had steeds het gevoel dat ik meer tijd nodig had om een goede studiekeuze te kunnen maken. Ondertussen geeft het praktische werk me voldoening. 

Omdat ik een beter beeld wilde krijgen van welke studies en beroepen het beste bij me passen, heb ik gekozen voor een studiekeuzetraject van 4 gesprekken met Wim. 

Tijdens dit traject maakten we gebruik van hele handige tools om mezelf in kaart te brengen en bespraken we vervolgens de uitkomsten. 

Dingen als nauwkeurigheid, onderzoek en overzicht willen hebben sprongen er bij mij uiteindelijk uit. 

Dit kon ik vervolgens koppelen aan interessegebieden als natuur, gezondheid en psychologie, wat leidde tot een mooi overzicht van geschikte studies. 

Ik heb besloten om voorlopig door te gaan met het werk dat ik doe, omdat dat ook goed bij me past, maar ik heb door het traject meer inzicht gekregen in mijn talenten en eigenschappen, waardoor een goede studiekeuze maken een stuk makkelijker wordt. 

Ik vond de persoonlijke begeleiding van Wim heel fijn en op maat. Je gaat echt samen op reis om tot iets moois te komen. Ik raad het daarom ook zeker aan! 

Het waren de gesprekken, methodes en opdrachten met en van Wim die mij steeds meer een duidelijker beeld van een bijpassende studie gaven. Ik houd -naast een passende studiekeuze- voor altijd de dingen die ik leer over mezelf bij me!

Bing

Bing studiekeuze

Bing stopte met de studie Communicatie in Vlissingen en gaat voor een HBO lerarenopleiding aan de HAN in Nijmegen

Het zou mijn tweede tussenjaar worden na gestopt te zijn met de opleiding Communicatie, maar tijdens het zoeken naar een nieuwe studie merkte ik dat ik compleet niet wist wat ik wilde of wat bij mij paste.

Na gesprekken met familie en vrienden kwam ik uiteindelijk op Life is a Journey uit en besloot het traject te volgen, gericht op jongeren die een tussenjaar hebben. Ik kwam in een kleine groep terecht met anderen die ook een tussenjaar hadden.
 
Het waren de gesprekken, methodes en opdrachten met en van Wim die mij steeds meer een duidelijker beeld van een bijpassende studie gaven.

En dankzij dit alles zit ik nu in een richting waarbij ik weet dat die in ieder geval goed is en waar ik zelf ook heel blij mee ben. Dit bleek de richting van het onderwijs te zijn in een lerarenopleiding.

Ik ga naar de HAN in Nijmegen en heb er veel zin in!

Daarnaast houd je voor altijd de dingen die je leert over jezelf bij je. Daarop kan ik later gaan bouwen.

"Na 2 jaar proberen met verschillende studies liep ik vast: gelukkig had ik de mogelijkheid om coaching bij Wim af te nemen.

Wim is toegankelijk, open en spontaan, maar ook inhoudelijk gaat hij diep. Hij heeft zijn programma goed voorbereid met nuttige, maar ook leuke hulpmiddeltjes. 

Als deelnemer van het programma ben ik bewuster geworden van mezelf en mijn sterke kanten, waardoor ik een stuk zelfverzekerder ben om mijn studie tot een goed einde te brengen. Het maakt niet uit of je meteen na de middelbare school of noodgedwongen na het stoppen van je studie een tussenjaar hebt, Life is a journey zal je tussenjaar verrijken."


Tussenjaar programma Life is a journey

Arvid, links op de foto en Levien, rechts op de foto temidden van de groep deelnemers tijdens hun (ongeplande) tussenjaar lekker aan het 'Smossen'.

"Ik ben twee keer gestopt met een studie, ik wist echt niet wat ik wilde doen.
Ik heb toen besloten om coaching bij Life is a journey te doen. Ik ben erg blij met deze (eerste) keuze: je moet gewoon investeren in jezelf, als je het niet weet. 
Ik deed een speciaal tussenjaar programma in een kleine groep. Ook had ik een paar losse gesprekken. 

Na een paar gesprekken wist ik al veel meer wat ik wilde. Ik kon nu gericht naar open dagen en proefstuderen. Dat werkte super!

Coaching bij Life is a journey is zeker een aanrader als je niet weet wat je wilt:
ik ben erachter gekomen dat een milieu studie goed bij mij past en studeer nu in Wageningen met veel plezier.

Je zou kunnen zeggen dat ik nu een soort kompas heb, op de reis naar nieuw werk.

Tjalling

Tjalling vertelt over coaching

Tjalling deed de opleiding MBO Schipper Binnenvaart, MBO niveau 3 en heeft een nieuwe baan gevonden, die exact past bij zijn loopbaanwensen.

"Ik hoorde eerst over iemand anders die met een coach bezig was, om verder te kijken binnen zijn loopbaan. Toen dacht ik: dat ga ik ook eens doen!

Wat me vooral aanspreekt aan coaching is dat dat je meer te weten komt over jezelf. Via familie hoorde ik over Wim.

Toen zijn we een coachingstraject gestart, waarin centraal stond dat ik op zoek zou gaan naar werk dat bij me past aan wal.

Wat me vooral bijgebleven is op het begin: het persoonlijke gedeelte, waar je aan de slag gaat met de vraag: Wie ben ik? (het profiel wat er uitkwam spreekt me enorm aan) 
Later, de baankeuze, best bizar om te ontdekken dat een bepaalde functie precies in mijn straatje past!

Het is een investering, maar zeker de moeite waard: ik weet nu hoe ik het zoeken naar een nieuwe baan moet aanpakken, waar ik op moet letten en hoe ik kan checken of een baan echt bij me past.

Uiteindelijk vond Tjalling na het coachingstraject een baan bij Port of Rotterdam bij de patrouillevaartuigen.

Het was persoonlijk, het voelde eigenlijk alsof ik gewoon aan tafel zat met Wim, ook al was alles online, tijdens deze Corona tijd

Lucas

“Eerst heb ik Hotel management en Media management geprobeerd. Op een gegeven moment kun je jezelf er niet meer toe zetten en weet je niet waar je moet beginnen.”

Lucas is eruit!
 
En hij is er blij mee, want een studie kiezen nadat je er al 2 hebt geprobeerd, is niet gemakkelijk.

Daarom kiest Lucas voor het programma van Life is a journey. Hij geeft de coaching 10 uit 10 punten.

Lucas: “Het was persoonlijk, het voelde eigenlijk alsof ik gewoon aan tafel zat met Wim, ook al was alles online, tijdens deze Corona tijd. Het voelde echt heel goed en Wim dacht met me mee. Ik heb nu meer zelfkennis en weet wat ik leuk vind: bovendien ken ik mijn valkuilen en weet ik hoe ik daar mee om moet gaan. Ik weet wat ik wil en hoe ik daar kan komen.”

Hoe kwam je tot je keuze?
Vroeger speelde ik als kind al graag politie agent en ging ik boeven vangen: eigenlijk was het een droom van me. Maar die had ik op mijn 16e al uit mijn hoofd gezet.

Inmiddels heb ik een intake gehad en ben toegelaten tot de MBO opleiding HTV (Handhaver Toezicht en Veiligheid) in Amersfoort. Dit is mijn opstap naar de politie academie.

Ik vond het vooral nuttig om stap voor stap de puzzelstukken van mijn studiekeuze te leggen. 

Ramzi

Ramzi deed een coachingstraject tijdens zijn tussenjaar gericht op studiekeuze

Ramzi stopte met zijn studie International Business en maakte opnieuw een keuze: Bouwkunde.

Ramzi over zijn coachingstraject tijdens zijn tussenjaar:

Ramzi Mahassen, 19 jaar uit Middelburg
Stopte met zijn HBO studie International Business
Maakte een nieuwe keuze: Bouwkunde

Hoe kijk je terug op de coaching?
Zeker goed, ik ben uit mijn keuze, heel fijn.

Wat is je het meeste bijgebleven?
Ik vond het vooral nuttig om stap voor stap de puzzelstukken van de studiekeuze te leggen. Het was veel nadenken en goed beseffen wat je belangrijk vindt. Vooral het stilstaan bij wat mij werkplezier oplevert heeft me geholpen.

Je kiest nu voor Bouwkunde: wat gaf de doorslag?
Nou, vroeger als kind had ik het er al over. Dat verhaal kwam terug.
Ook bij mijn talentenanalyse kwam het ontwerpen sterk naar voren. Dat was best wel nieuw voor mij. Ik kwam erachter dat ik daar eigenlijk mee verder wil.

Wat als je de coaching een cijfer moest geven?
Dan zou ik een 8 of 9 geven. Zoals ik al zei: Ik ben uit mijn keuze en dat is heel fijn!

Ik heb een methode geleerd, waarmee ik nu dagelijks mijn inzichten vastleg. Mijn persoonlijke ontwikkeling heeft echt een boost gekregen 

Berend

Een tussenjaar is een boost voor persoonlijke ontwikkeling en studiekeuze

Berend stopte met International Business en kiest voor Leisure & Events Management in Breda.

Bij de studiekeuze van Berend stond persoonlijke ontwikkeling centraal.

Het uitgebreide traject wat hij volgde zorgde voor heel veel inzichten. Talloze oefeningen en opdrachten hebben hem heel veel opgeleverd.

Journal
“Een van de methoden voor persoonlijke ontwikkeling die ik leerde, was journaling. Ik kreeg een mooie journal van Wim en heb in eerste instantie zomaar af en toe wat geschreven. Na het coachingstraject ben ik steeds meer gaan schrijven en heb ik dit echt ervaren als het parkeren van mijn gedachten en gevoelens. En het is verslavend: tot op de dag van vandaag schrijf ik over allerlei thema’s in mijn leven.

Prof
Ik ben inmiddels in Breda aan het studeren aan de BUAS (Leisure & Events Management), waar ik echt hele goede lessen krijg van professionals uit de praktijk. Dit is exact wat ik nodig heb.
International Business, de associate degree op de HZ in Vlissingen paste niet bij mij.

Na de coaching
Na het coachingstraject bij Life is a journey, kwam ik erachter dat journaling heel goed bij mij past en heb ik later nog een keer specifiek op dit onderwerp een extra sessie gehad met waardevolle tips en adviezen.

Echt een aanrader!