fbpx

Alles Over Tussenjaren 

Als jij overweegt om een tussenjaar in Nederland of het buitenland te doen...
Lees dan hieronder alles om je goed voor te bereiden: 

Wat is een tussenjaar en hoe werkt het?

Do's en don'ts

In Scandinavië is het echt hot: al jarenlang nemen jongeren 1 of meerdere tussenjaren voordat ze echt gaan studeren en/of werken.

Ook in de USA wordt er veel gekozen voor een gapyear, in binnen- of buitenland: in Nederland nemen gemiddeld 12.000 jongeren het er jaartje van.

Maar waarom zou je nou zo’n tussenjaar kiezen? Is het wel verstandig? Sommige ouders en decanen zijn er absoluut geen voorstander van, want ja: dat studieritme he! En zomaar een jaar kwijt, da's een jaar minder pensioen!

Of zou het ook anders kunnen? Dat een tussenjaar je juist iets oplevert, voor nu en voor de toekomst?

Kaart plannen tussenjaar

Gratis Tussenjaar Advies & Praktische Tips

Bijeenkomsten, workshop tussenjaarplan

Tussenjaar Overzicht & Mogelijkheden 

Heel veel mogelijk in Nederland en buitenland tijdens je tussenjaar
Reizen en leuke dingen doen tijdens tussenjaar

Sommigen denken dat een tussenjaar altijd gaat over reizen, backpacken en vrijwilligerswerk in het buitenland. Maar waarom?

Blijf je liever in Nederland? Wil je geld sparen voor een studie of andere toekomstige stap in leven, meedoen met een auditie en je daarop voorbereiden? Prima toch. Er zijn talloze redenen te vinden waarom je een tussenjaar in Nederland doet.


Mogelijkheden Tussenjaar Nederland

Het studiekeuze tussenjaar uitgelicht
studiekeuze tussenjaar

In Nederland zijn er veel programma's voor jongeren om een tussenjaar begeleid te doen.

Een echt studiekeuze tussenjaar kun je bijvoorbeeld doen in Zeeland. Je hoeft daarvoor niet in Zuid West Nederland te wonen: je kunt gedurende het programma een aantal keren naar Zeeland komen voor een dag, eventueel met overnachting en een gedeelte online doen.

De inhoud van het programma vind je hier.


Mogelijkheden Tussenjaar Buitenland

Met de Bridgebuilders Community naar het buitenland uitgelicht
Leuke dingen doen tijdens tussenjaar

Om een tussenjaar in het buitenland te doen zijn ook veel organisaties te vinden. Een beetje afhankelijk van je budget is het wel natuurlijk: een jaartje highschool in Amerika, vrijwilligerswerk in Thailand of backpacken door Europa maakt nogal een verschil.

Een unieke combinatie van stilstaan bij je toekomstige keuzes, zoals studiekeuze en een buitenland ervaring die je zelfstandig of met een groepje organiseert, is de Bridgebuilders Community. Deze community maakt gebruik van subsidies, waardoor je vaak goedkoper naar het buitenland kunt.

Engels verbeteren, coaching en begeleiding, uit je comfortzône leren komen en bouwen aan een wereldwijde community kan hier.

Structureer je dag en week tijdens je tussenjaar

Andere mogelijkheden om een tussenjaar te doen in zijn te vinden op de website van het TussenjaarKenniscentrum.

Zij verdelen het nemen van een tussenjaar in de categorieën:
- taalreizen
- vrijwilligerswerk
- backpacken, werken en meer
- highschool enzo

Wij onderschrijven de visie van het TussenjaarKenniscentrum: neem een begeleid tussenjaar, maak een plan samen met ouders/verzorgers, zodat je het maximale eruit haalt.